Amerikaanse dj Marshmello afsluiter tweede dag Pinkpop

© AFP

Pinkpop heeft de Amerikaanse dj en producer Marshmello als opvallende dance-act aan het programma van de 51e editie toegevoegd.

Peter van de Berg

Marshmello staat op zaterdag 20 juni op de bühne na hiphopzanger Post Malone en sluit feitelijk de tweede festivaldag in Landgraaf af.

Marshmello – alias Christopher Comstock – is geen doorsnee-dj. De 27-jarige artiest hecht veel waarde aan zijn mysterieuze imago. Hij treedt altijd op in een sneeuwwitte outfit. Zijn hoofd houdt hij daarbij verborgen in een cilinder met daarop een getekend gezichtje.

Marshmello heeft samengewerkt met rappers en popartiesten. Met zangeres Anne-Marie scoorde hij in 2018 een nummer 1-notering met Friends. Ook bracht hij een lied uit met Selena Gomez, het voormalig liefje van Justin Bieber. Het nummer Wolves reikte tot de tweede plaats in de Top 40. Ook begeeft hij zich in de virtuele wereld. Marshmello leverde een bijdrage aan het bij jongeren zeer populaire computerspel Fortnite. Met de komst van Marshmello houdt Pinkpop vast aan de lijn die de laatste jaren is ingezet om dj’s een prominente plek op het podium te bieden. Vorig jaar was Armin van Buren de grote naam bij de jubileumeditie. Ook Martin Garrix werd door Pinkpop al naar Landgraaf gehaald.