Peter Buwalda eerste gast in nieuw literair programma

Peter Buwalda is vrijdag weer te gast in de Venlose bibliotheek. © Lé Giesen

Peter Buwalda en Sander Aarts zijn op 24 januari de eerste gasten in Venlo Leest!, een nieuw literair programma in de Venlose bibliotheek.

Marcel van Lier

Venlo Leest! is een gezamenlijk initiatief van de bibliotheek en boekhandel Koops, waarbij vooraanstaande schrijvers worden geïnterviewd door een bekende ‘host’. Het programma is een nieuwe stap in de samenwerking, aldus programmacoördinator Marion Poeth van de Bibliotheek Venlo. „Hiermee versterken we elkaar. We hebben een gedeelde doelgroep, maar een verschillend publiek. De één koopt graag een boek; de ander leent het liever. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is de liefde voor lezen.”

Tijdens de eerste editie gaat Frans Pollux in gesprek met de Blerickse schrijver Peter Buwalda, bekend van onder meer ‘Otmars zonen’, en ex-militair Sander Aarts, die onlangs debuteerde met ‘Niet te breken’ over de grote impact van zijn diensttijd.

Vrijdag 13 maart schuift auteur en columnist Özkan Akyol, schrijver van het boekenweekessay, aan tafel bij Nathalie Huigsloot, literair recensente van onder meer de Volkskrant.

Beide afleveringen van Venlo Leest! vinden plaats in het leescafé van de bieb. De entree bedraagt 10 euro voor niet-leden en 8 euro voor leden.