Winterregeling daklozen van kracht in Zuid-Limburg

Print
Winterregeling daklozen van kracht in Zuid-Limburg

Afbeelding: Roger Dohmen

Heerlen / Hoensbroek / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade -

Sinds deze week is in Zuid-Limburg de winterregeling voor daklozen van kracht. Hierdoor kunnen ze zonder te betalen terecht bij de maatschappelijke opvangvoorzieningen van Leger des Heils, Moveoo en Levanto.

Tevens worden de openingstijden van deze vestigingen verruimd, wordt iedereen binnen gelaten en komen er, indien nodig, extra opvangplaatsen. De winterregeling gaat in wanneer het vanwege de kou te gevaarlijk is om buiten te slapen, zoals bij vorst of een combinatie van strenge kou met harde wind en langdurige regen. De regeling moet ernstige onderkoeling of zelfs overlijden tegengaan. Als de temperatuur voldoende is gestegen, gelden weer de gebruikelijke regels voor de opvangvoorzieningen.

Samenwerking

De winterregeling komt tot stand door samenwerking tussen alle gemeenten, politie, het Leger des Heils, Levanto, Moveoo, Mondriaan, Zuyderland GGZ en GGD Zuid Limburg die de coördinatie in handen heeft. Tijdens vrieskou zijn hulpverleners en politie extra alert op mensen die geen warme plek hebben om te overnachten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen