Twee tieners opgepakt voor gewapende overval op supermarkt

De politie heeft twee tieners opgepakt voor de gewapende overval op een supermarkt van Jan Linders, maandagavond in Swalmen.

Redactie

Vlak na de overval kon al een 15-jarige inwoner van Venlo worden gearresteerd. Hij had zich verstopt in de voortuin van een woning. Na een waarschuwingsschot van een van de agenten gaf hij zich over.

Kort hierna werd een tweede verdachte aangetroffen, eveneens in een voortuin aan de Stationsstraat. In dit geval ging het om 17-jarige inwoner van Venlo. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. Bij de zoekactie is een speurhond ingezet. Naar de andere overvallers wordt nog gezocht.

Meerdere mannen hebben maandagavond de supermarkt aan het Sint Jansplein overvallen. Volgens een Burgernetbericht gaat het om vijf á zes mannen van buitenlandse afkomst, in de leeftijd van 15 tot 20 jaar. Ze droegen bij de overval zwarte kleding en zwarte petjes.

Een van de klanten, die in de winkel aanwezig was, werd bedreigd met een groot mes. De overvallers hebben geld buitgemaakt. Hoeveel is niet bekend.

Klanten opgevangen

Het personeel en klanten die tijdens de overval in de winkel aanwezig waren, zijn tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen café.

Eind vorig jaar vond ook al een inbraak plaats bij het filiaal van Jan Linders in Swalmen.