‘Knollenbaêr’ nieuw carnavalslied Zaerum Alaaf

© Zaerum Alaaf

Het Sevenumse vriendencollectief Zaerum Alaaf heeft een nieuw carnavalsliedje uitgebracht met de titel ‘Knollenbaêr’.

Redactie

De titel staat voor ‘lekker aangeschoten zijn’, iets dat de vrienden tijdens carnaval graag mogen zijn.

Het is alweer het derde nummer uit de koker van het zangkwartet. Het debuut ‘Zaerum Alaaf’ ontstond vier jaar geleden ‘per ongeluk’ tijdens een avondje bier drinken in de opnamestudio van een van de vrienden. Leadzanger Jan van Eersel: „We namen een zelf geschreven Engelstalig liedje op, dat zich vanwege het walstempo ook leende voor carnaval. Dus werd er nog gauw een dialecttekst geschreven.” Zaerum Alaaf niet zichzelf volgens hem niet echt serieus. „Het is nooit onze intentie geweest om carnavalsliedjes te maken. We nemen alles dus met een dikke vette knipoog en dat is ook wel te horen in de teksten en te zien in de video”.

Zaerum Alaaf’ werd een lokale hit en kreeg in 2018 een vervolg met ‘Aan dun Toëg’ en dit jaar dus ‘Knollenbaêr’. Alle liedjes zijn te vinden op www.zaerumalaaf.nl, youtube en alle grote muziekdiensten zoals Spotify en Apple music.

Zaterdag treedt het vriendenstel op bij het uitkomen van de nieuwe prins van D’n Ezelskop in de Wingerd. Op carnavalsdinsdag vindt in Sevenum een ‘Zaerum Alaaf’ kroegentocht plaats.