Drie inschrijfavonden voor Roermondse vastelaovesoptocht

© Rob van Deurzen

De Roermondse vastelaovesoptocht trekt dit jaar op maandag 24 februari door de straten van de binnenstad. Deelnemers kunnen zich inschrijven in café Willems aan de Godsweerdersingel 58 in Roermond op maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 februari, tussen 19.00 en 21.00 uur.

Rob van Deurzen

Ook dit jaar kunnen de deelnemers aan de optocht zelf hun optochtnummer kiezen. Voorzitter Hein Jambroers van de Sjtichting Vastelaoves Optoch Remunj: „Zoveel mensen, zoveel wensen. De Roermondse optocht telt gemiddeld tussen de 80 en 100 nummers. Je kunt je voorstellen dat het geen makkelijke opgave is om dan aan ieders wens te kunnen voldoen. De ene deelnemer wil liefst helemaal vooraan lopen, de ander op nummer 34 en weer een ander prefereert juist een plek in de achterhoede. Door de mensen zelf hun nummer te laten kiezen, willen we eenieder tegemoet treden. Wie zich komt inschrijven krijgt dezelfde avond zijn definitieve nummer mee naar huis. Uiteraard geldt hier het principe, wie het eerst komt…”

Inschrijven voor de optocht is ook dit jaar gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

De optochtnummers staan na de laatste inschrijfavond ook op de website van de Sjtichting Vastelaoves Optoch Remunj: www.optoch-remunj.nl. Op deze website is tevens alle informatie over de kleurrijke stoet, die maandag 24 februari om 13.11 uur vertrekt vanaf de Roersingel, te vinden.