Stropdas koning doorgeknipt bij bezoek aan daklozencentrum

Koning Willem-Alexander laat tijdens een werkbezoek aan het zelfregiecentrum zijn stropdas afknippen door initiatiefnemer Joze Moonen. © ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

thumbnail: Koning Willem-Alexander laat tijdens een werkbezoek aan het zelfregiecentrum zijn stropdas afknippen door initiatiefnemer Joze Moonen.
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Een bezoek aan de dak- en thuislozenopvang in Weert heeft koning Willem-Alexander dinsdag zijn stropdas gekost. Projectleider Jozé Moonen knipte de das - met de voorzichtige toestemming van de vorst- af.

Redactie

Zijne Majesteit kwam op de koffie in de dak- en thuislozenopvang in Weert voor ex-verslaafden en mensen die in een moeilijke fase van hun leven verkeren. Ook staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was daarbij aanwezig.

Nationaal voorbeeldBlokhuis ziet het zogenaamde zelfregiecentrum in Weert als nationaal voorbeeld voor de opvang van dak- en thuislozen. Mensen komen er in een warm bad terecht, zo is de ervaring.

Willem-Alexander kreeg een rondleiding in het zelfregiecentrum en sprak er met vrijwilligers die er werkzaam zijn. Ook bezocht hij een van de woningen in de nachtopvang, waar hij enkele cliënten ontmoette. De nachtopvang wordt in de wijk verspreid over de gemeente geregeld.

Lees ook: Deskundige: Koning zal komende maanden vaak in Limburg zijn

Afsluitend was er een bijeenkomst in de huiskamer van het theatercafé. Bij die gelegenheid besprak de koning met bestuurders en landelijke kopstukken de problematiek van wonen, opvang, schuldhulpverlening en de regionale samenwerking van gemeenten.

Peel en MaasDinsdagmiddag is Willem-Alexander in Baarlo en Kessel. Bij deze bezoeken is er aandacht voor verschillende burgerinitiatieven, die illustratief zijn voor de samenwerking tussen inwoners en de gemeente.

Koning Willem-Alexander op werkbezoek in Baarlo. Foto: Peter Schols

Foto: Peter Schols