Stropdas koning doorgeknipt bij bezoek aan daklozencentrum

Print

Koning Willem-Alexander laat tijdens een werkbezoek aan het zelfregiecentrum zijn stropdas afknippen door initiatiefnemer Joze Moonen. Afbeelding: ANP

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy - Een bezoek aan de dak- en thuislozenopvang in Weert heeft koning Willem-Alexander dinsdag zijn stropdas gekost. Projectleider Jozé Moonen knipte de das - met de voorzichtige toestemming van de vorst- af.

Zijne Majesteit kwam op de koffie in de dak- en thuislozenopvang in Weert voor ex-verslaafden en mensen die in een moeilijke fase van hun leven verkeren. Ook staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was daarbij aanwezig.

Nationaal voorbeeld
Blokhuis ziet het zogenaamde zelfregiecentrum in Weert als nationaal voorbeeld voor de opvang van dak- en thuislozen. Mensen komen er in een warm bad terecht, zo is de ervaring. 

Willem-Alexander kreeg een rondleiding in het zelfregiecentrum en sprak er met vrijwilligers die er werkzaam zijn. Ook bezocht hij een van de woningen in de nachtopvang, waar hij enkele cliënten ontmoette. De nachtopvang wordt in de wijk verspreid over de gemeente geregeld. 

Lees ook: Deskundige: Koning zal komende maanden vaak in Limburg zijn

Afsluitend was er een bijeenkomst in de huiskamer van het theatercafé. Bij die gelegenheid besprak de koning met bestuurders en landelijke kopstukken de problematiek van wonen, opvang, schuldhulpverlening en de regionale samenwerking van gemeenten.  

Peel en Maas
Dinsdagmiddag is Willem-Alexander in Baarlo en Kessel. Bij deze bezoeken is er aandacht voor verschillende burgerinitiatieven, die illustratief zijn voor de samenwerking tussen inwoners en de gemeente. 


Koning Willem-Alexander op werkbezoek in Baarlo. Foto: Peter Schols


Foto: Peter Schols

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen