Ook tweede MVV-banneling duikt op bij Roda JC

Pieter Nys in het shirt van MVV, eerder dit seizoen. © Pro Shots

Na Maxime Gunst is nu ook Pieter Nys opgedoken bij Roda JC. De twee spelers werden in het najaar van 2019 weggestuurd bij rivaal MVV omdat ze ervan beschuldigd werden een opstand tegen trainer Fuat Usta te beramen.

Jimmy Leenders

Nys traint inmiddels mee met het eerste elftal van Roda. Of de 30-jarige middenvelder ook een contract krijgt in Kerkrade is nog onduidelijk.

Usta

De move van Nys is opmerkelijk. Eerder deze transferperiode haalde Roda namelijk Maxime Gunst al binnen. Nys en Gunst werden eerder dit seizoen weggestuurd bij MVV. De clubleiding verdacht de twee ervan spelers, supporters en sponsors op te zetten tegen coach Fuat Usta.

Gunst meldde zich op verzoek van trainer Jean-Paul de Jong een tijd geleden al in Kerkrade. De twee kennen elkaar uit hun eerdere periode bij FC Eindhoven. Gunst tekende onlangs een contract tot het einde van het seizoen en speelde daarna direct zijn eerste twee officiële wedstrijden voor Roda.

Luister hier naar de nieuwste Voetbalpodcast van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal