Coureur Robin Frijns en atlete Bo Ummels zijn Maastrichts sportman en sportvrouw van het jaar 2019

Print
Coureur Robin Frijns en atlete Bo Ummels zijn Maastrichts sportman en sportvrouw van het jaar 2019

De winnars van het Sportgala Maastricht. Afbeelding: Gemeente Maastricht

Maastricht / Itteren -

Formule E coureur Robin Frijns mag zich Maastrichts sportman van het jaar 2019 noemen. Bij de vrouwen valt de eer te beurt aan atlete Bo Ummels.

Talent van het jaar is Jaybre Wau en Studenten Triathlonvereniging Ferro Mosae ging naar huis met de titel sportteam van het jaar. Een speciale oeuvreprijs ging naar voormalig wielrenner Ad Wijnands.

Sportgala

De sporters werden maandagavond gehuldigd tijdens het jaarlijkse sportgala in Ainsi Theater, die werd georganiseerd door de gemeente Maastricht en Maastricht Sport.

Atlete Bo Ummels werd in 2019 Nederlands Kampioen op de Marathon van Amsterdam, haar eerste marathon. Ze plaatste zich daarmee voor het EK in Parijs. Autocoureur Robin Frijns is op weg naar het vierde Formule E-seizoen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen