Politie valt woning van pedoclub Martijn binnen

De politie viel de woning binnen met een stormram. © Jack Huygens/News United/AD

De politie heeft dinsdagmiddag in Hengelo (Overijssel) een inval gedaan in de woning van Marthijn, voorzitter van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Er zijn meerdere agenten ter plaatse, ook de recherche is aanwezig.

Joost Dijkgraaf

Het woonhuis van de voorzitter van de omstreden pedofielenclub werd met een stormram betreden. Op die manier werd de voordeur opengebeukt. Het huis van Marthijn hangt vol met camera’s, na eerdere incidenten waarbij zijn huis gekogeld werd. Ook zijn de ramen van de woning afgeplakt met plastic, zodat binnenkijken niet mogelijk is.

Lees ook: Justitie onderzoekt voortzetting verboden pedoclub Martijn

Het is op dit moment onduidelijk waarom de inval is gedaan. Politie en recherche doen onderzoek in en rondom de woning. De vele camera’s aan de buitenkant worden afgeplakt door de politie. Of er een aanhouding is verricht, is ook nog niet duidelijk.

Onderzoek

Mogelijk heeft de inval te maken met het strafrechtelijk onderzoek dat het Openbaar Ministerie vorige maand startte naar twee oud-leden van de verboden pedofielenvereniging. De twee prominente ex-leden zouden weer volop actief zijn en strijden voor legalisatie van seks tussen volwassenen en kinderen.

De Hoge Raad verbood Martijn in 2014, omdat de vereniging ‘de gevaren van seksueel contact met jonge kinderen bagatelliseert, dergelijke contacten zelfs verheerlijkt en haar opvattingen ook propageert’.