Actieplan

Midden-Limburg krijgt per 1 februari een advies- en meldpunt voor en over verwarde personen

Print
Midden-Limburg krijgt per 1 februari een advies- en meldpunt voor en over verwarde personen

Afbeelding: Istock

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Echt / Koningsbosch / Sint Joost -

De Midden-Limburgse gemeenten starten per 1 februari met een advies- en meldpunt voor meldingen van personen met verward gedrag.

Personen met niet-acute meldingen kunnen hier terecht voor vragen en hulp.

Het meldpunt is onderdeel van een regionaal actieplan om de problemen omtrent mensen met verward gedrag aan te pakken. Aanleiding voor het opzetten van deze projecten was een stijging van het aantal meldingen over verwarde personen.

Lees ook: Crisiskaart en herstelhotel: Midden-Limburg pakt problemen verwarde personen aan

Ook een zogeheten time-outlocatie, een herstelhotel en een crisiskaart zijn onderdeel van het actieplan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen