Fortuna - Feyenoord gestaakt vanwege dichte mist, wedstrijd 28 januari hervat

Print

Afbeelding: Ingrid Lemmens

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord in de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker is dinsdag na ruim een uur spelen gestaakt.

Wegens dichte mist was het zicht zo slecht dat verder voetballen geen zin had. Scheidsrechter Kevin Blom legde het duel eerst tijdelijk stil, maar besloot over te gaan tot definitief staken toen de situatie niet verbeterde.

Het duel was 63 minuten onderweg. De stand was op dat moment 1-1. De wedstrijd wordt niet in zijn geheel overgespeeld, alleen de laatste 27 minuten (plus mogelijk verlenging en strafschoppen). Dat zal gebeuren op dinsdag 28 januari, liet de KNVB dinsdagavond laat weten. Het aanvangstijdstip wordt later deze week bekend.

Eigen goal
Op het moment van staken was de stand 1-1. Feyenoord kwam kort voor rust op voorsprong door een eigen doelpunt van Amadou Ciss. De spits kopte de bal via ploeggenoot Clint Essers in zijn eigen doel. Aan het begin van de tweede helft maakte de Duitser Felix Passlack gelijk.

Lees ook: Alleen de mist kan Fortuna stoppen in bekerduel met zwak Feyenoord

De KNVB moest dinsdag snel handelen. De kwartfinales van het bekertoernooi zijn namelijk al 10, 11 en 12 februari.

 

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger: