Politie doet onderzoek op kerkhof in zaak sinds 1993 vermiste Tanja Groen

De politie is woensdagochtend op een begraafplaats in Maastricht bezig met een zoekactie in verband met de verdwijningszaak van Tanja Groen. De destijds 18-jarige studente verdween in 1993 spoorloos.

Redactie

De politie kreeg onlangs een tip over de plek waar het lichaam van Tanja Groen mogelijk begraven is. Die informatie leidde naar het kerkhof aan De Beente in de wijk Heugem.

De politie doet woensdagochtend onderzoek bij een van de graven. Forensische medewerkers bekijken het graf en onderzoeken wat zich in het graf bevindt.

Het scenario is dat iemand het lichaam van Tanja Groen in een vers gedolven graf heeft gelegd, waarna vervolgens een man in is begraven, zo laat Peter R. de Vries aan het AD weten. Dit graf wordt daarom opengemaakt. De begraven persoon, waarvan de identiteit niet bekend is gemaakt, heeft volgens de politie helemaal niets met haar verdwijning te maken.

© Peter Schols

Lees ook: Een bos witte rozen voor Tanja Groen. Dit jaar zijn het er 25

Overleden man

Het onderzoek aan het graf staat volgens de politie ook los van de nabestaanden van de overleden man die in het graf begraven is. Ze hebben niets te maken met de verdwijningszaak, aldus de politie. De nabestaanden werken vrijwillig mee aan het onderzoek.

© Peter Schols

Lees ook: Ouders Tanja Groen: ‘Hopen dat we eindelijk antwoord krijgen op onze vragen’

Over de concrete inhoud van de ontvangen informatie doet het cold case team verder geen mededelingen. Mochten er stoffelijke resten van een vrouw worden aangetroffen, zal er verder onderzoek gedaan worden door het Nederlands Forensisch Instituut. Resultaten daarvan worden pas na enkele weken verwacht.

De begraafplaats is de rest van de dag afgesloten voor publiek in verband met het onderzoek.

Zoekacties

Studente Tanja Groen uit Schagen verdween op 31 augustus 1993 van de aardbodem. De toen 18-jarige vertrok rond middernacht vanuit de stad naar haar kamer in Gronsveld. Daar kwam ze echter nooit aan. Grootschalige zoekacties destijds leverden niets op.

De ouders van Groen zijn door de politie geïnformeerd over de nieuwe ontwikkelingen. Peter R. de Vries treedt op als adviseur van de familie.

Lees ook: Ouders Tanja Groen doen emotionele oproep: ‘Doe alsjeblieft je mond open, desnoods anoniem’

© Peter Schols

De ouders riepen vorig jaar in een video mensen die meer wisten over het lot van hun dochter op om zich te melden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.