Ouders Tanja Groen: ‘Hopen dat we eindelijk antwoord krijgen op onze vragen’

Adrie en Corrie Groen, de ouders van de sinds 1993 vermiste Tanja © AD/United Photos BV

Corrie en Adrie Groen uit Schagen zijn deze week door de politie geïnformeerd dat er een graf zou worden geopend in het onderzoek naar de verdwijning van hun dochter Tanja in 1993.

Redactie

„Het is meer dan 26 jaar geleden dat onze dochter spoorloos verdween. De onzekerheid over haar lot is voor mijn man, onze kinderen en mij al die tijd ondraaglijk geweest”, laat Corrie Groen in een persbericht weten. ,,Dit heeft ons elke dag beziggehouden. Wij zouden heel opgelucht zijn als aan deze onzekerheid nu een einde komt en we onze dochter thuis kunnen brengen.”

Lees ook: Politie doet onderzoek op kerkhof in zaak sinds 1993 vermiste Tanja Groen

© United Photos BV

Vader Adrie vult aan: „We moeten uiteraard nog afwachten wat de zoekactie oplevert, maar ons is duidelijk gemaakt dat het niet om zomaar een tip gaat. Het is voor ons heel spannend. Wij hopen dat we eindelijk, eindelijk antwoord krijgen op onze vragen. Alles is beter dan de twijfels en onzekerheid waarmee we al zo lang leven.”

Lees ook: Een bos witte rozen voor Tanja Groen. Dit jaar zijn het er 25

De familie van Tanja wordt bijgestaan door Peter R. de Vries. Die laat aan het AD weten dat de tip al een paar maanden oud is en dat verder rechercheren tot deze zoekoperatie heeft geleid.

De ouders riepen vorig jaar in een video mensen die meer wisten over het lot van hun dochter op om zich te melden: