Carnavalsposter Elsloo te koop, opbrengst naar goed doel

© Stichting Wittemgenootschap Elsloo

De carnavalsposter van Elsloo is wederom te koop. De opbrengst van de poster wordt wederom geschonken aan Stichting Hope Project India.

Redactie

Stichting Wittemgenootschap Elsloo brengt ieder jaar een eigen carnavalsposter uit. Een uit Elsloo afkomstige kunstenaar tekent ieder jaar voor het ontwerp. Dit jaar ging de eer voor het eerst naar een vrouw: Bernie Smeets. De posters worden in delen van Elsloo huis aan huis bezorgd door vrijwilligers, maar zijn ook te koop bij Kadoshop Leenhouts. De kosten zijn 2,50 euro.

De opbrengst van de poster levert ieder jaar geld op voor Stichting Hope Project India (SHPI). Deze stichting heeft in het Indiaase Dehradun kindertehuis Hope Home opgezet, waar kinderen uit sloppenwijken een nieuwe kans krijgen door scholing, voeding, verzorging en onderdak.

Wittemgenootschap

Het Wittemgenootschap Elsloo organiseert twee keer per jaar een voettocht naar Wittem en schenkt de opbrengst aan een steeds wisselend goed (soms lokaal) doel. Zo zijn er in het verleden donaties gedaan aan de Zonnebloem afdeling Elsloo, Conincxpop en werd in 2019 een AED-apparaat bij café De Dikke Stein gefinancierd.

Lees ook: Wandelclub loopt nieuwe AED bij elkaar