Rechter ziek: nieuw uitstel moordzaak Andy de Heus uit Pey-Echt

Permanent monument voor Andy de Heus bij de visvijver in Stevensweert waar zijn stoffelijk overschot is gevonden. © Jeroen Kuit

De rechtszaak rond de moord op marktkoopman Andy de Heus uit Pey-Echt die de rechtbank in Roermond op maandag 27 januari en donderdag 30 januari zou behandelen, gaat niet door. De rechtbankvoorzitter, die de zaak zou behandelen, is ziek. Dat heeft de rechtbank Limburg woensdag laten weten.

Jos Emonts

De zitting rond deze geruchtmakende moordzaak uit 2012 is in oktober ook al uitgesteld omdat advocaat Serge Weening van verdachte Ron S.(51) uit Sittard de verdediging van de man had neergelegd. Waarschijnlijk deed hij dat omdat zijn cliënt plannen zou hebben om terug te komen op zijn eerdere bekentenis dat hij verantwoordelijk was voor de dood van De Heus. S. zou zijn inmiddels overleden vader als de dader hebben willen aanwijzen. In december bleek dat Ron S. toch bij zijn bekentenis blijft dat hij verantwoordelijk is voor de dood van de man uit Pey-Echt. Zijn nieuwe advocaat Peer Szymkowiak liet toen weten dat hij geen nieuwe onderzoekswensen had.

S. gaf in februari 2019 in een politieverhoor toe dat hij de 30-jarige marktkoopman in december 2012 heeft gedood en zijn lijk heeft begraven. De Sittardenaar heeft eerder verteld dat hij en De Heus ruzie hadden gekregen over een hennepplantage in een bungalowpark in Stevensweert. Na een handgemeen zou Ron S. het slachtoffer daar hebben doodgeschoten. S. werd in mei 2018 aangehouden voor de moord. Hij was vanaf de verdwijning van De Heus hoofdverdachte.