Dierbaar

Monique uit Born redde met dag en nacht zorgen haar valkparkietje van de dood

Print
Monique uit Born redde met dag en nacht zorgen haar valkparkietje van de dood

Afbeelding: Juul van den Brink

Born -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Monique Noé uit Born redde haar valkparkietje van de dood.

Monique Noé uit Born is een redder in nood voor veel dieren. Ze ving er honderden op, maar dat werd een beetje teveel in combinatie met haar drukke gezinsleven. „Nu heb ik alleen nog een paar paarden, kippen, cavia’s, twee honden en wat vogels. Vooral met valkparkiet Rocky heb ik een speciale band.

Ik vond hem helemaal bebloed in onze volière. Ik dacht eerst dat het een muisje was, maar het bleek een vogeltje van nog geen dag oud. Hij had geen teentjes meer, maar kon wel staan. Overtuigd dat ik hem kon redden, was ik dag en nacht met hem in de weer. Om het uur kreeg hij voeding en een warme kruik.

Uiteindelijk knapte hij op en groeide uit tot een eigenwijs en vrolijk vogeltje. Helaas kan Rocky niet vliegen, maar al springend vindt hij zijn weg. Zijn kooi is aangepast met loopbalkjes en zo trippelt hij rond. Rocky is de vrolijkheid zelve, fluit erop los en het geluk straalt van hem af.

Ook buiten zijn kooi gaat hij graag op avontuur en hij kan het met iedereen vinden: van de grumpy valkparkiet van 29 jaar oud tot onze hond van tachtig kilo.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen