Groen licht voor fietstunnel bij station Horst, maar ook geldpot voor station Grubbenvorst blijft

Print
Groen licht voor fietstunnel bij station Horst, maar ook geldpot voor station Grubbenvorst blijft

Raad is akkoord met fietstunnel op deze plek bij station Horst-Sevenum. Afbeelding: Laurens Eggen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De Horster raad stemt in met de komst van een fiets- en voetgangerstunnel bij station Horst-Sevenum. Hiervoor mag ook de 475.380 euro gebruikt worden uit de pot voor station Grubbenvorst/Greenport.

Dat laatste wil niet zeggen dat Horst aan de Maas geen geld meer reserveert voor het felbegeerde tweede station Grubbenvorst/Greenport dat er vooralsnog niet lijkt te komen. Een meerderheid van de raad heeft een motie aangenomen. Het gereserveerde geld voor Grubbenvorst/Greenport mag nu even ingezet worden voor het verkeersveilig maken van de weg bij station Horst/Sevenum. De geldpot voor Grubbenvorst/Greenport mag echter niet leeg blijven. Die moet van de raad weer aangevuld worden tot maximaal vijf ton. Het Horster college is andermaal opgeroepen om te blijven lobbyen voor station Grubbenvorst/Greenport.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen