NFI-medewerkers zoeken in witte pakken naar sporen van Tanja Groen

© Peter Schols

De zoekactie in het onderzoek naar de verdwijning van Tanja Groen op het kerkhof aan de Beente in de Maastrichtse wijk Heugem is woensdagmiddag nog altijd in volle gang.

Redactie

In de afgelopen uren is onder andere met behulp van een graafmachine één van de graven op de begraafplaats vrijgemaakt. Medewerkers van de Forensische Opsporing en archeologen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hebben ‘witte pakken’ aangetrokken, om nader onderzoek te verrichten in het graf.

Lees reconstructie: De verdwijning van Tanja Groen. Wordt de zaak na een kwart eeuw opgelost?

Het dragen van beschermende ‘witte pakken’ hoort bij het werkproces opgraven stoffelijke resten. Laag voor laag zal alles zorgvuldig worden onderzocht om eventuele sporen veilig te kunnen stellen, om zo de inhoud van het graf te onderzoeken.

De verwachting is dat het forensisch onderzoek ter plaatse woensdag zal worden afgerond.

Feestavond

Tanja Groen verdween bijna 27 jaar geleden. De studente woonde op dinsdag 31 augustus 1993 een feestavond bij in de soos van een studentenvereniging aan de Herbenusstraat in Maastricht.

Rond middernacht verliet ze het feest en is ze op de fiets vertrokken naar haar kamer in Gronsveld. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van haar. Zaterdag 4 september 1993 gaven de ouders van Tanja hun 18-jarige dochter als vermist op.