NFI-medewerkers zoeken in witte pakken naar sporen van Tanja Groen

Print
NFI-medewerkers zoeken in witte pakken naar sporen van Tanja Groen

Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren -

De zoekactie in het onderzoek naar de verdwijning van Tanja Groen op het kerkhof aan de Beente in de Maastrichtse wijk Heugem is woensdagmiddag nog altijd in volle gang.

In de afgelopen uren is onder andere met behulp van een graafmachine één van de graven op de begraafplaats vrijgemaakt. Medewerkers van de Forensische Opsporing en archeologen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hebben ‘witte pakken’ aangetrokken, om nader onderzoek te verrichten in het graf.

Lees reconstructie: De verdwijning van Tanja Groen. Wordt de zaak na een kwart eeuw opgelost?

Het dragen van beschermende ‘witte pakken’ hoort bij het werkproces opgraven stoffelijke resten. Laag voor laag zal alles zorgvuldig worden onderzocht om eventuele sporen veilig te kunnen stellen, om zo de inhoud van het graf te onderzoeken.

De verwachting is dat het forensisch onderzoek ter plaatse woensdag zal worden afgerond.

Interview pastoor Everard de Jong en beheerder begraafplaats Jan Timmermans - onderzoek Tanja Groen. Video: De Limburger / Track ‘88

Feestavond

Tanja Groen verdween bijna 27 jaar geleden. De studente woonde op dinsdag 31 augustus 1993 een feestavond bij in de soos van een studentenvereniging aan de Herbenusstraat in Maastricht.

Rond middernacht verliet ze het feest en is ze op de fiets vertrokken naar haar kamer in Gronsveld. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van haar. Zaterdag 4 september 1993 gaven de ouders van Tanja hun 18-jarige dochter als vermist op.

Interview Yolanda Dols - onderzoek Tanja Groen. Video: De Limburger / Track ‘88

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen