‘Hoe fijn zou het zijn als je tijdens stakings- en studiedagen op school je kind mee naar het werk kon nemen?’

Print
‘Hoe fijn zou het zijn als je tijdens stakings- en studiedagen op school je kind mee naar het werk kon nemen?’

Afbeelding: De Limburger

Studiedagen, er-is-er-een-kind-ziek-dagen, de-juf-of-meester-is-er-niet-en-we-hebben-geen-vervanger-dagen én stakingsdagen. Een simpel rekensommetje leert dat je als fulltime werkende ouder per schooljaar best wel wat kunst- en vliegwerk uit de kast moet halen, omdat je op één en hetzelfde moment mama én werknemer moet zijn.

Ik denk dat ik er vorig jaar, wegens een gebrek aan opvang, zeker een week verlof tegenaan heb moeten gooien om alle gelegenheden waardoor de kinderen niet naar school konden te tackelen. Begrijp me niet verkeerd, ik heb veel respect voor mensen die in het onderwijs werken en ik gun iedereen zijn zelfontplooiing, teambuilding en staking, een prima salaris en perfecte werkdruk, maar mag ik als mama ook een keertje roepen dat ik er héél moe van word als de kinderen wéér niet naar school kunnen? Dat ik steeds moet improviseren als een staking samenvalt met een niet te missen cursus waarmee niet te schuiven valt. Of ben ik dan een ongevoelige zeur die geen idee heeft wat zich op scholen afspeelt?

Hoe fijn zou het zijn als je op stakings- en studiedagen je kroost mee zou kunnen nemen naar je werk? Dat elk bedrijf een paar nanny’s chartert die alle kinderen een dagje entertainen? Misschien een belachelijk idee, maar zou het een oplossing kunnen zijn voor dit soort noodgevallen? We besloten bij wijze van experiment onze kinderen hier een paar uur op de redactie neer te zetten - zonder nanny - en te kijken wat er zou gebeuren… Het leverde een dynamische werkochtend op. Of het ook goed was voor de productiviteit? Je leest het hier.

Fijn weekend!

Het nieuwste exemplaar van L-magazine is hier helemaal te lezen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen