Musical Waitress met Willemijn Verkaik volgend jaar in Heerlen

De Broadway-cast van ‘Waitress’. © Joan Marcus

De musical ‘Waitress’ met Willemijn Verkaik in de hoofdrol is volgend voorjaar te zien in Theater Heerlen. Dat heeft de schouwburg woensdagmiddag gemeld. De voorstelling, gebaseerd op een gelijknamige film uit 2007, wordt omlijst met muziek van Sara Bareilles en speelt van 27 april 2021 tot en met 9 mei 2021 in Parkstad Limburg Theaters.

Ruud Maas

Willemijn Verkaik, momenteel te zien in de musical Annie, speelt de rol van Jenna – een serveerster en expert in het bakken van taarten die droomt van een gelukkiger leven. De komst van een knappe dokter (Jonathan Demoor) zet haar leven op stelten. De musical wordt geproduceerd door Iris van den Ende en haar MediaLane: „Ik ben ongelofelijk trots dat, na Broadway en West End, wij het vertrouwen van de Amerikaanse producent hebben gekregen om deze romantische comedy nu in Nederland te brengen. Het vertelt een verhaal waar vele vrouwen zich mee kunnen identificeren. Het zit vol humor en romantiek, maar heeft zeker ook een scherp randje.”

Vrouwen

Waitress is de eerste Broadwayhit van een volledig vrouwelijk creatief team, aangevoerd door Sara Bareilles die in 2008 doorbrak met het nummer Love Song. In een persbericht zegt de zangeres: „Het is een droom die uitkomt om Waitress de wereld rond te zien reizen, het is meer dan ik ooit had kunnen bedenken. We zijn zo trots om het verhaal van Jenna te kunnen delen met een heel nieuw publiek en verwelkomen ze met open armen in de wereld van Waitress, met natuurlijk veel taart.”

Verkaik

Willemijn Verkaik werd wereldwijd bekend als de groene heks Elphaba in de musical Wicked. Ze is de enige die de rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. Verder is ze te horen in de populaire films Frozen en Frozen 2 als de Nederlandse en Duitse stem van Elsa.

De voorstelling zal op meerdere plekken in Nederland te zien zijn. De kaartverkoop voor Heerlen is inmiddels gestart.