Politiek

Kritiek vanuit Tweede Kamer op ondergrens voor nationaal investeringsfonds Invest-NL: zorgen over mkb-bedrijven

Print
Kritiek vanuit Tweede Kamer op ondergrens voor nationaal investeringsfonds Invest-NL: zorgen over mkb-bedrijven

Afbeelding: Getty Images

Panningen -

Het nieuwe investeringsfonds Invest-NL van de rijksoverheid, bedoeld om innovaties te stimuleren, wil geen aanvragen behandelen die lager zijn dan vijf miljoen euro.

Dat heeft fondsdirecteur, voormalig minister van Financiën Wouter Bos, bekendgemaakt. Dit tot ergernis van het CDA, dat vreest dat nu mkb-bedrijven achter het net vissen als ze een bijdrage willen vanuit het investeringsfonds.

Het Limburgse Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch heeft daarom de minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes, die politiek verantwoordelijk is voor Invest-NL, om opheldering gevraagd. „Ook mkb-bedrijven moeten van dit fonds kunnen meeprofiteren. Voor deze bedrijven is een ondergrens van financieringsaanvragen van vijf miljoen euro veel te hoog”, aldus Amhaouch uit Panningen. „We moeten projecten van bedrijven niet beoordelen op de kosten, maar op de potentie. En als ze bij Invest-NL vrezen dat ze te veel werk krijgen wanneer ze geen ondergrens hanteren, dan zouden ze bijvoorbeeld kunnen terugvallen op regionaal verankerde financieringsinstellingen, zoals in Limburg LIOF.” Het Kamerlid wacht nu de antwoorden van Wiebes af en bekijkt dan af hij actie gaat ondernemen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen