Participatieraad in Venray voor sterke verbinding met inwoners

Wethouder Thielen kijkt uit naar een intensieve samenwerking met de Participatieraad. © Laurens Eggen

Burgemeester Luc Winants en wethouder Anne Thielen van Venray hebben dinsdagmiddag de participatieraad sociaal domein geïnstalleerd.

Redactie

De raad, die bestaat uit twaalf leden, is één van de middelen waardoor de samenleving mee kan denken over het beleid. De twaalf raadsleden zijn op maandag 16 december vorig jaar al benoemd, maar werden dus dinsdag pas officieel geïnstalleerd.

„Er staan belangrijke thema’s op de agenda waar we de inbreng van de Participatieraad bij kunnen gebruiken. Ik kijk uit naar een intensieve samenwerking”, aldus wethouder Thielen.

„De Participatieraad wil een sterke verbinding met de burgers uit Venray tot stand brengen om zo de juiste informatie uit de samenleving op te halen”, zegt voorzitter Lei Heldens van de Participatieraad. De komende tijd zet de raad daar sterk op in door actief gebruik te gaan maken van het individuele netwerk van de leden. „De samenstelling van de raad is dermate breed en divers, dat we hierdoor veel burgers van Venray kunnen bereiken. Ik vertrouw erop, dat we snel onze positie in Venray zichtbaar kunnen maken”, vult Heldens aan.