Zwembad Sittard springt in op lerarenstaking

Print
Zwembad Sittard springt in op lerarenstaking

Het binnenbad in Sittard gaat tijdens de lerarenstaking extra lang open. Afbeelding: Ermindo Armino /archief De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Als de leraren komende week gaan staken, kunnen hun leerlingen gaan zwemmen.

Zwembad De Nieuwe Hateboer in Sittard zet de deuren donderdag 30 en vrijdag 31 januari extra lang open. Beide dagen kan iedereen van 10.00 tot 14.00 uur het water in. Zwemmers krijgen bovendien korting: twee kaartjes voor de prijs van een (4,30 euro).

De leraren staken net als in 2018 en 2019 voor verhoging van hun loon en verlaging van de werkdruk. De animo om te gaan staken was vorig jaar wisselend. Dit jaar riep de Algemene Onderwijs Bond (AOb) op twee dagen te staken, gesteund door Leraren in Actie en VO in actie.

Lees ook: Staken of niet staken: het duivelse dilemma van de Limburgse leerkracht

Lees ook: Stakende docenten: ‘We moeten nu doorpakken’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen