Advocaat: voor moord veroordeelde Joey D. in ziekenhuis overleden

Print
Advocaat: voor moord veroordeelde Joey D. in ziekenhuis overleden

Afbeelding: ANP

De voor de moord op zijn oom in 2014 veroordeelde Joey D. is overleden. Dat meldt diens advocaat. D., die zich urenlang verschanste in een woning in Rosmalen en zichzelf dinsdag verwondde werd naar een ziekenhuis gebracht.

„De familie vraagt om rust en respect voor het verlies van hun Joey”, aldus Kuijpers. D. werd dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot 15,5 jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van zijn oom in 2014. De rechtbank had hem eerder vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De politie wilde hem na de veroordeling oppakken, maar D. verschanste zich toen in een huis aan de Schoolstraat in Rosmalen. Er werd over en weer geschoten en na uren onderhandelen klonken er harde knallen.

Lees ook: Verdachte Joey D. aangehouden na urenlange omsingeling: ‘Heeft zichzelf ernstig verwond’

Rond 19.30 dinsdagavond viel een arrestatieteam binnen in het huis waar Joey D. zat. Hij werd daarna zwaargewond met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen