Kaart: zo vaak sloegen autodieven bij jou in de buurt toe

Print
Kaart: zo vaak sloegen autodieven bij jou in de buurt toe

Afbeelding: Getty Images

Het aantal autodiefstallen blijft afnemen, maar aan de spectaculaire dalingen van meer dan tien procent is een einde gekomen.

Het afgelopen jaar werden in totaal 7107 personenwagens gestolen, een afname van 2,1 procent ten opzichte van 2018. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

Kijk op de kaart hieronder hoeveel voertuigen er bij jou in de buurt werden gestolen.

„We komen van ver, want in 1997 werden er jaarlijks nog 28.000 personenwagens gestolen en inmiddels zijn dat er dus ruim 20.000 minder. Maar omdat we met georganiseerde voertuigcriminelen te maken hebben, zal diefstal altijd blijven bestaan. Het is een zaak van vraag en aanbod en we zien dat veel voertuigen op bestelling worden gestolen om te worden ontmanteld en versleuteld voor onderdelen”, zegt manager Hendrik Steller van het LIV.

Opvallend is de toename van aangiften van verduisterde voertuigen. Het afgelopen jaar ging het om 1254 gevallen en dat is fors meer dan de 751 in 2018.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen