Dick Gebuys schrijft boek over Rotterdamse oud-wethouder Hamit Karakus

Dick Gebuys in zijn leslokaal in het Sintermeertencollege. © BAS QUAEDVLIEG

De Voerendaalse schrijver Dick Gebuys heeft een biografisch werk geschreven over de Rotterdamse oud-wethouder Hamit Karakus.

onze verslaggever

De presentatie van Jezelf ontwikkelen…het verhaal van Hamit Karakus heeft plaats op zondag 2 februari 2020 in Café Teerling in Heerlen (Welten), vanaf 15.00 uur. Hier vond ook de helft van de veertig gesprekken van 2,5 uur lang plaats tussen Karkakus en zijn biograaf.

Rotterdam

Gebuys, sinds veertig jaar leraar Nederlands aan het Sintermeertencollege in Heerlen, is geboren en getogen in Rotterdam. Deze stad heeft altijd zijn belangstelling gehouden.

Hamit Karakus is de zoon van een Turkse immigrant. Na de LTS, werkte hij jaren als agent, hoofdagent en brigadier bij de politie Rotterdam-Rijnmond. Daarna werd hij actief in de handel in vastgoed en makelaardij. Door de opkomst van Pim Fortuyn werd Karakus politiek actief voor de PvdA. Hij schopte het tot wethouder.

Platform

Sinds 2014 is Karakus directeur van Platform 31, een kennis- en netwerkorganisatie voor stedelijke en regionale ontwikkeling.