Dier van de week: Lonneke

Lonneke. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week; Lonneke. Een plaatje om te zien die nog nét iets dapperder zou mogen worden.

Redactie

Wie is Lonneke?

„Lonneke is een prachtig katje om te zien. Ze heeft een niet veelvoorkomende kleur, die wij de naam ‘poederlapje’ hebben gegeven. Ze is als zwerfdier bij ons binnengekomen en door onze dierenarts is geschat dat zij ongeveer anderhalf jaar oud is.”

Hoe is Lonneke’s karakter?

„Lonneke is een schuchter katje. Het liefst ligt ze veilig en hoog vanaf een afstand alles te bekijken. Zodra ze dapper genoeg is, loopt ze voorzichtig rond in haar verblijf om op de kattenbak te gaan en te eten. Als we haar stiekem bekijken, zien we dat Lonneke ook graag speelt. We denken dat ze in een rustige omgeving op haar gemak verder zal ontdooien en dat je dan een erg leuke kat aan haar zult hebben!”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Lonneke kan het bij ons erg goed vinden met andere katten, het zou leuk zijn als bij haar nieuwe baas ook een kattenmaatje op haar wacht. Dit is echter geen must. Wel zou ze in de toekomst graag naar buiten willen gaan. Een afgesloten tuin of balkon zou daarom top zijn!”

Spreekt deze beauty je aan? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl