Sittard-Geleen verkoopt Ophovenerhof en schoolpand in Geleen voor 1,3 miljoen euro

Het schoolpand aan de Geenstraat in Geleen. © Google Streetview

De gemeente Sittard-Geleen heeft de Ophovenerhof aan de Molenweg in Sittard en het schoolpand aan de Geenstraat in Geleen verkocht. Samen levert dit de gemeente grofweg 1,3 miljoen euro op.

Emil Visser

Het pand in Sittard levert circa 900.000 euro op. De nieuwe eigenaar van het rijksmonument is de huidige huurder Stichting Ophovenerhof, die daar dagbesteding en woonbegeleiding organiseert. Er zal verder nauwelijks iets veranderen aan de situatie, zo laat de gemeente Sittard-Geleen weten.

Vier ton

Het schoolpand aan de Geenstraat, waar onder meer de Volksuniversiteit, Stichting De Grabbelton en Vluchtelingenwerk op dit moment in huizen, is verkocht aan de Maastrichtse ontwikkelaar Jupieter. De bestaande huurovereenkomsten worden door de nieuwe eigenaar gerespecteerd en er zijn nog geen concrete plannen voor een nieuwe ontwikkeling op die plek. Het gebouw leverde de gemeente ongeveer vier ton op.

Zowel het schoolpand aan de Geenstraat als de Ophovenerhof stond op de lijst van niet-strategisch vastgoed van de gemeente Sittard-Geleen.