Man (30) aangehouden voor verwonden agent met stoel bij voetbalrellen

Spelers van Helmond Sport proberen supporters van hun club tot bedaren te brengen. Een groepje Helmondse fans zocht de confrontatie met Eindhovense fans. © BSR Agency

De politie heeft een Helmonder (30) aangehouden op verdenking van het verwonden van een agent met een stoel. Dat gebeurde tijdens de wedstrijd FC Eindhoven - Helmond Sport afgelopen vrijdagavond. Het is de twaalfde aanhouding naar aanleiding van de onrustige voetbalavond.

Ties Cleven

Supportersgroepen van de beide clubs raakten die avond tijdens de wedstrijd met elkaar in conflict. De politie kwam de 30-jarige Helmonder op het spoor door camerabeelden uit het stadion te bestuderen, meldt de woordvoering donderdag. ,,Op basis van deze beelden hebben we de persoon geïdentificeerd en hebben wij hem kunnen aanhouden.”

De supporter wordt verdacht van mishandeling en moet binnenkort voor de rechter verschijnen. De politie sluit nog meer aanhoudingen voor de ongeregeldheden in het stadion niet uit.

Arrestaties

Tijdens de wedstrijd in de eerste divisie braken ongeregeldheden uit in het stadion. Een agent raakte gewond door een rondvliegend stadionstoeltje - vermoedelijk scheurde hij zijn nekspier. Voor en tijdens de wedstrijd werden drie personen gearresteerd.

,,De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen.”

In het ziekenhuis

Later op de avond kwam het in Helmond tot een treffen tussen voetbalsupporters en de politie en ME. Eén persoon belandde in het ziekenhuis.

In Helmond werden er nog acht aanhoudingen verricht. De acht personen die in Helmond werden gearresteerd, zijn volgens de politie PSV-fans die de confrontatie wilden zoeken met Helmond Sport-supporters. De rol van de politie in het opstootje wordt ook onderzocht.

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger: