Video: Student speelt met nepwapen populair schietspel na, opgepakt en school ontruimd

Een school voor technisch onderwijs in Nijmegen is donderdagmiddag ontruimd nadat een man met een wapen in de hand binnen stond.

Hai Voeten

De politie laat weten dat inmiddels het gevaar is geweken en een 25-jarige Nijmegenaar is aangehouden. Kennelijk was de student bezig met de opname van een video die moest lijken op het computerspel Grand Theft Auto.

Een andere student was getuige van de aanhouding van de 25-jarige. ,,Hij had een filmpje gemaakt in de stijl van het spel Grand Theft Auto (GTA). ’’ Daarop is een jongen te zien in een oranje shirt die met een getrokken automatisch handvuurwapen door de gang van de vierde verdieping loopt van het Technoviumgebouw.

Vuurwapen

Een politiewoordvoerder laat weten dat studenten in het gebouw 112 belden om te melden dat er iemand met een vuurwapen rondliep. Dat was waarschijnlijk op het moment dat bovengenoemde video werd gemaakt.

Daarop kwamen diverse politiewagens naar het Technovium. Volgens de getuige gingen agenten in uniform en politiemensen in burgerkleding maar met kogelvrije vesten naar binnen om de jongen aan te houden. ,,Wij kregen de melding dat er iemand met een vuurwapen in het schoolgebouw rondliep. Daarom hebben we de school laten ontruimen en hebben we de man met het wapen onschadelijk gemaakt. Daarbij gaan we ervan uit dat het om een echt wapen gaat. Zo zag het er ook uit. Pas later bleek dat het een nepwapen was’’, laat de woordvoerder weten.

De aangehouden student wordt verhoord op het politiebureau. Inmiddels is het gebouw weer vrijgegeven.

© De Gelderlander