Doek valt voor beruchte webshop Neckermann.com na forse kritieken en vele aangiftes

© Neckermann.com

Neckermann.com, een vanuit Naarden opererende webshop die al vele jaren voor een lage prijs food en non-food producten aanbiedt, is officieel failliet verklaard. Dat blijkt uit het faillissementsregister van de rechtbank Amsterdam. De online webshop, niet te verwarren met de gelijknamige reisorganisatie, ligt al een lange tijd onder vuur.

Sebastiaan Quekel

In twee jaar tijd is er meer dan honderdtwintig keer aangifte gedaan van oplichting. Het faillissement van Neckermann.com komt niet zomaar uit de lucht vallen. De webwinkel leverde sinds augustus vorig jaar bestelde producten niet meer en was al compleet onbereikbaar voor klanten en vragen van de pers. Tientallen gedupeerden stapten naar de politie om aangifte te doen. De Consumentenbond sloeg meerdere malen alarm en waarschuwde klanten niet met de webshop in zee te gaan.

Vaker in het nieuws

De directie van Neckermann.com heeft nooit openheid van zaken willen geven en lijkt van de aardbodem verdwenen. In augustus liet het bedrijf nog weten dat vanwege enorme drukte en tijdelijke onderbezetting door vakanties en ziekte, het besluit is genomen om vragen niet telefonisch te beantwoorden maar te verwijzen naar mailadressen. ,,Telefonische afhandeling vergt meer tijd, via de mail kunnen we sneller en efficiënter reageren’’, aldus een woordvoerder.

Lees ook: ‘Schandalig’ Neckermann overladen met honderden negatieve reacties: ‘Dit is gewoon diefstal’

De eigenaren van Neckermann.com, twee ondernemers die al vaker negatief in het nieuws verschenen, worden ondanks de vele aangiftes niet vervolgd. Hoewel er zeker het een en ander valt aan te merken op de wijze waarop ze met hun klanten omgaan, hebben ze zich niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit, meldde een woordvoerder van de politie eerder aan het AD.

Curator

Klanten die nog geld krijgen van Neckermann.com kunnen zich melden bij curator Seerp Gratama. Of er genoeg geld is om al die mensen uit te betalen, kan hij ’nog niet inschatten’, zo laat hij weten aan RTL Z.