De Kock bedankt voor functie als Roda-directeur

Johan de Kock. © Getty Images

Johan de Kock wordt niet de nieuwe directeur van Roda JC. De oud-voetballer was een tijd lang in beeld als nieuwe baas, maar heeft besloten de club uit Kerkrade af te zeggen.

Jimmy Leenders

Roda moet nu op zoek naar een nieuwe kandidaat voor de positie van algemeen directeur.

Risico’s

De Kock sprak in november voor het eerst met de club waar hij tussen 1994 en 1996 als speler actief was. De laatste maanden was er telkens contact, maar deze week besloot hij na een gesprek Roda ‘nee’ te verkopen. „Mijn gevoel zei ja, maar de ratio zei nee”, begint De Kock. De ex-prof werkt op dit moment bij de gemeente Utrecht. Om bij Roda aan de slag te gaan zou hij die baan moeten opzeggen en naar Zuid-Limburg moeten verhuizen. „Ik heb een afweging gemaakt van de voors en tegens. Wat zijn de risico’s, wat zijn de mogelijkheden en wat zouden de mogelijke problemen kunnen zijn waar je tegenaan loopt. Toen ik dat totaalplaatje bekeek, heb ik besloten dat ik het niet wil doen.”

Roda JC zit al een hele tijd zonder fulltime algemeen directeur. De afgelopen maanden volgden de interims elkaar in rap tempo op. Op dit moment zwaait voormalig VDL Nedcar-topman Karel Bouckaert tijdelijk de scepter in het Parkstad Limburg Stadion. Het afzeggen van De Kock betekent vermoedelijk dat Bouckaert nog wat langer zal aanblijven.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: