Gestolen Belgische oplegger ontdekt op de A76

Print
Gestolen Belgische oplegger ontdekt op de A76

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Heerlen / Hoensbroek -

De politie heeft maandag op een parkeerplaats langs de A76 bij Heerlen een gestolen oplegger ontdekt en in beslag genomen. De oplegger was aan een Roemeense vrachtauto gekoppeld.

De oplegger blijkt in 2019 gestolen in Engeland. De Belgische huurder van de oplegger heeft aangifte gedaan.

Bij controle van het Engels kenteken van de oplegger bleek dat dit was afgegeven voor een personenauto. De Roemeense chauffeur kon de politie alleen een foto van een kentekenbewijs laten zien. Daarop stond een Roemeens kenteken voor de oplegger. De beschrijving op het document kwam echter niet overeen met de oplegger die op de parkeerplaats Tienhoven werd aangetroffen.

Vanwege de onduidelijkheid over de identiteit van de oplegger stelt de politie een nader onderzoek in. De chauffeur verklaarde dat hij de een dag eerder uit Roemenië naar Engeland is gevlogen om voor een bedrijf de oplegger op te halen en naar Roemenië te rijden. Verder weet hij van niets. Bij controle van het chassisnummer bleek dat de oplegger als gestolen gesignaleerd stond.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen