Landbouwminister: voorlopig geen ophokplicht wegens vogelgriep

Print
Landbouwminister: voorlopig geen ophokplicht wegens vogelgriep

Afbeelding: ANP

De vogelgriep in Midden- en Oost-Europa is voor Nederland nog niet zo dreigend dat voor de pluimveesector een ophokplicht wordt ingevoerd.

Dat laat landbouwminister Carola Schouten weten. Rond de jaarwisseling brak in Polen de ‘hoogpathogene vogelgriep’ uit. Een deel van de sector vroeg na uitbraken in andere Europese landen om een ophokplicht. Die is nog niet nodig, aldus Schouten. Een groep experts heeft onderzoek gedaan naar de situatie in Nederland. Daaruit blijkt dat er in ons land waarschijnlijk geen besmette vogels zijn.

Lees ook: Pluimveeorganisaties willen ophokplicht wegens oprukkende vogelgriep uit Oost-Europa

Schouten benadrukt dat ze de situatie blijft monitoren. Als de weersituatie verandert waardoor vogels weer naar het westen trekken, buigt de deskundigengroep zich opnieuw over de kwestie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen