Limburgse spookrijder rijdt voor botsing door rood en neemt rotonde tegen het verkeer in

© iStock

De spookrijder die woensdagmiddag gevaar op de weg veroorzaakte in Nijmegen en Malden, komt uit de gemeente Gennep. De 30-jarige man reed onder invloed van softdrugs, laat een woordvoerder van de politie weten.

Jasper van Gruijthuijsen

Op de Rijksweg in Malden reed de Limburgse wegpiraat al tegen het verkeer in op een rotonde, blijkt uit meldingen die binnenkwamen bij de politie. De man reed vervolgens verder over de Rijksweg richting Nijmegen. Bij de kruising met de Grootstalselaan en de Scheidingsweg zou hij volgens getuigen door rood zijn gereden.

De bestuurder is vlak daarna aangehouden in Nijmegen nadat hij op de verkeerde weghelft op een tegenligger botste. Bij het ongeluk op de Sint Annastraat raakte niemand gewond, laat de woordvoerder van de politie weten. Een getuige zei over dat ongeluk: ,,De auto reed zigzaggend door het verkeer. Soms kwam hij op onze weghelft. Het was echt eng.’’

Softdrugs

Bij de spookrijder is een speekseltest afgenomen. Daaruit bleek dat hij onder invloed van softdrugs aan het verkeer deelnam. Een bloedtest moet die uitslag bevestigen. Agenten hebben het rijbewijs ingenomen en de man mag zich melden bij het CBR voor een cursus.

Over de bijrijder van de wegpiraat kon de politiewoordvoerder niets zeggen. Een getuige vertelde daarover: ,,Ik heb in mijn spiegel gezien dat de bijrijder uitstapte en de deur van de bestuurder van die andere auto opentrok. Hoe het is afgelopen, weet ik niet. Toen sprong het verkeerslicht op groen en ben ik doorgereden. Dat deed ik ook voor de zekerheid. Ik dacht: ik moet hier snel weg. Bij die engerds.’’