Bijna 300 honden gered uit illegale fokkerijen: ‘Fokkers sneden stembanden door’

Print
Bijna 300 honden gered uit illegale fokkerijen: ‘Fokkers sneden stembanden door’

Een chihuahua (foto ter illustratie). Afbeelding: Shutterstock

De Spaanse politie heeft in Madrid 270 honden bevrijd uit twee illegale hondenfokkerijen. Bij de inval werden vijf mensen gearresteerd, onder wie twee dierenartsen.

De gevonden dieren waren vooral chihuahua’s en pomerianen. De dieren zaten op elkaar gepropt in veel te kleine kooien. Ook werden twee dode honden aangetroffen. De kadavers waren in kranten gewikkeld. Volgens de politie waren de stembanden van veel honden doorgesneden. Vermoedelijk hebben de fokkers dat gedaan omdat de dieren teveel blaften.

De groep mensen bij wie de honden werden gevonden, verkochten de dieren in heel Spanje. Er zou zeker 2 miljoen euro verdiend zijn aan de verkoop van de hondjes.

De geredde honden zijn ondergebracht bij verschillende dierenopvangcentra. Waar zij uiteindelijk terecht zullen komen, is nog onduidelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen