Cheques Gezondste Regio voor vijf projecten Horst

Print
Cheques Gezondste Regio voor vijf projecten Horst

Mensen achter de ‘silent disco’ van twee Horster zorgcentra met de gewonnen cheque. Afbeelding: De LImburger

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Vijf projecten in de regio Horst die bijdragen aan positieve gezondheid hebben donderdagavond elk duizend euro gekregen van de organisatie Gezondste Regio 2025.

Het gaat om de projecten Geluksroute Horst aan de Maas (route langs zestien bijzondere plekken waar mensen tot rust kunnen komen, in elke kerkdorp van Horst aan de Maas één), Gewoon Doen (toneel in Horst door acteurs met verstandelijke beperking), de silent disco van zorgcentra Hof te Berkel en Molenveldhuis, Landschap Horst aan de Maas (stimulering landschapsbeleving, bestaat dit jaar 25 jaar) en K.A.K. (creatieve workshops in Hegelsom voor kinderen die vastlopen op school). Zij kregen alle de onderscheiding ‘gezondheidsprikkel’ 2020.

Er waren in totaal dertien genomineerden.

Gezondste Regio 2025 is actief sinds 2015. De missie van een groot aantal samenwerkende organisaties is om van de regio Noord-Limburg binnen tien jaar de gezondste regio van Europa te maken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen