Gehandicaptensport krijgt negende Rozencompliment van PvdA Brunssum

Print
Gehandicaptensport krijgt negende Rozencompliment van PvdA Brunssum

De BGS houdt elke donderdag in de sporthal Rumpen een sportavond voor mensen met beperkingen. Afbeelding: Foto’s Brunssum

Brunssum -

De Brunssumse Gehandicapten Sport (BGS) krijgt het negende Rozencompliment van PvdA Brunssum.

De BGS houdt elke donderdag in de sporthal Rumpen een sportavond voor mensen met beperkingen die hier tafeltennis spelen. Al meer dan een halve eeuw komen de deelnemers hier samen om lekker te sporten, gesteund en geholpen door vrijwilligers.

Sinds lange tijd is Harry Franssen met zijn vrouw Elly de organisator en trainer van de vereniging en het gezicht van die vrijwilligers en sporters. “Het is zo mooi om te zien hoeveel plezier de mensen hebben als ze hier komen sporten. Het is voor sommige leden hét uitje van de week”, vertelt hij.

Lotgenoten

Doordat de deelnemers allemaal in meerdere of mindere mate lichamelijke beperkingen of chronisch letsel hebben, is sporten juist met lotgenoten fijn. “De vereniging is Brunssums, maar de deelnemers komen ook van buiten Brunssum. Er zijn niet veel plekken meer waar mensen met een beperking samen kunnen sporten. Wij kampen net als alle verenigingen met afnemende belangstelling voor gezamenlijk sporten.”

Inzet

PvdA Brunssum bewondert de belangeloze inzet van de vrijwilligers voor de Brunssumse Gehandicapten Sport. Zij maken het mogelijk dat ook mensen met een beperking tafeltennis kunnen spelen in Brunssum.

PvdA-afdelingsvoorzitter Servie Broers, fractievoorzitter Haico Offermans en bestuurslid Vera Braam zetten de vrijwilligers van de BGS in het zonnetje door aan Harry Franssen het eerste Rozencompliment 2020 van de PvdA Brunssum uit te reiken.

Pvda Brunssum reikt een paar keer per jaar het rozencompliment uit aan vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente Brunssum en voor de Brunssumse gemeenschap.