Niet-ontplofte bommen weghalen in Horst aan de Maas kostte in 2019 dik vier ton

Print
Niet-ontplofte bommen weghalen in Horst aan de Maas kostte in 2019 dik vier ton

In gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum worden regelmatig niet ontplofte projectielen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Afbeelding: Johan Roerink

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Het zoeken naar en laten ontploffen van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog heeft in de gemeente Horst aan de Maas in 2019 in totaal 400.871 euro gekost.

De meeste niet-ontplofte projectielen uit de Tweede Wereldoorlog zijn vorig jaar bij de Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum boven de grond gekomen. In totaal heeft het 391.222 euro gekost om alle projectielen die hier zijn gevonden op een veilige manier te ontmantelen. Maar ook tijdens werkzaamheden aan de Grote Molenbeek en ’t Gasthoês zijn oude explosieven gevonden en opgeruimd. De kosten voor dergelijke ruimingen kunnen voor 70 procent teruggevorderd worden van het Rijk. Voor Horst aan de Maas komt dat neer op een bedrag van 280.610 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen