Beukenlaan bij station Maastricht Noord is weer open voor fietsers

Print
Beukenlaan bij station Maastricht Noord is weer open voor fietsers

De Beukenlaan werd vorig jaar mei afgesloten wegens omvallende bomen. Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht / Itteren -

Het fietspad Beukenlaan, dat loopt tussen Station Maastricht Noord en Buitenplaats Vaeshartelt, is weer open voor fietsers en wandelaars.

De laan werd in mei vorig jaar afgesloten nadat enkele zieke en dode beuken omvielen. De bomen die gevaar opleverden, zijn gekapt. Bovendien is de laan opgeknapt. Er zijn zo veel mogelijk beuken behouden gebleven, aldus de gemeente.

Bij het kappen is zorgvuldig te werk gegaan, omdat de Beukenlaan een vliegroute blijkt te zijn voor diverse soorten vleermuizen. Ecologisch onderzoek wees uit dat in één dode boom een vleermuis huist. Die boom is verstevigd voor de veiligheid. „Als de boom verder afsterft, zal deze vleermuis vanzelf een andere plek opzoeken. De boom vervangen we dan voor een nieuw exemplaar”, zo meldt de gemeente.

Het is de bedoeling dat in het voorjaar de resten van gekapte bomen uit de grond gehaald worden en dat er nieuwe rode beuken geplant worden. Ter afronding worden klinkers gelegd op het nieuwe fietspad.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →