Geurige kruidenplantjes sieren het Vrijheidspark voor in de keuken van het paviljoen

Print
Geurige kruidenplantjes sieren het Vrijheidspark voor in de keuken van het paviljoen

Vrijwilligers aan de slag met de nieuwe aanplant Afbeelding: Stichting Vrijheidspark

Maastricht / Itteren -

In het Vrijheidspark aan de Groene Loper in Maastricht zijn geurige kruidenplantjes gepoot. Het is de bedoeling dat het paviljoen in aanbouw de kruiden gaat gebruiken in de keuken.

De kruidenplantjes groeien op een strook naast de zogeheten beweegtuin, die is gereserveerd voor buurtbewoners. Zij kunnen het groen beheren en onderhouden.

Onder leiding van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) zijn diverse kruiden geplant, zoals rozemarijn, majoraan, tijm, munt, venkel en laurier. Bramen en frambozenplanten zijn er ook aangeplant.

In het gras is een gele kornoelje geplant om schaduw te krijgen. Onder de boom die er groeit zal stichting Vrijheidspark een picknicktafel plaatsen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen