Dialectviering van De Eekheuëre in Pancratiuskerk Heerlen

© Marcel van Hoorn

Alweer voor de 24ste keer gaat het gebeuren. De Vasteloavendsvereniging De Eekheuëre houdt zondag 2 februari opnieuw een dialectviering, die om 11.30 uur begint.

Rob Willems

Daarmee houdt een lange traditie stand. Evenals vorig jaar zal de Dekenale Pancratiuskerk in Heerlen-centrum plaats van handeling zijn.

De H. Mis zal net als elk jaar weer het bewijs vormen dat geloofsuitdrukking, bezinning, zinvol samenzijn, dialect, carnaval en prachtige eigentijdse muziek elkaar aanvullen, aldus De Eekheuëre .

Oefenen

Als vanouds zijn de meeste teksten in het dialect. Dialectkoor Neet Mis doet al voor de 22ste keer mee en weet dus van wanten. Ook de Sjpasmonie Akseptabel Gesjravel is weer van de partij. Vanzelfsprekend werd extra geoefend. Want in een kerk spelen is natuurlijk wel even iets anders dan op een feestavond. Dat vergt een heel andere discipline. Maar de laatste twee jaren bewijst de kapel dat ze dat onder leiding van Ron Dovermann heel goed kunnen.

Kapelaan

Kapelaan Rick Blom zal de dienst, net als vorig jaar, leiden. Als rasechte carnavalist en zelfs Raad van Elf-lid bij de Weltense Vlavreters weet hij wel van wanten. De H. Mis heeft met ‘Jònk gelieërd, aod gedoa’ een mooi en bruikbaar thema meegekregen.