Linne herdenkt bevrijding met expositie, kranslegging en concert

Print
Linne herdenkt bevrijding met expositie, kranslegging en concert

De parochiekerk van Linne werd in de oorlog zwaar getroffen. Afbeelding: Archief De Limburger

Linne -

In de parochiekerk van Linne staan diverse muziekgezelschappen uit Linne gezamenlijk stil bij de bevrijding van het dorp, nu 75 jaar geleden.

Voorafgaand aan dit concert wordt er om 13.00 uur in De Harmonie aan de Grotestraat 9 een tentoonstelling geopend met foto’s van de bevrijding van Linne en van de bevrijdingsoptocht. Omstreeks 14.30 uur vertrekt de stoet naar het vrijheidsbeeld aan de Marktstraat. Daar worden kransen gelegd en dragen kinderen van de basisschool een gedicht voor. Aansluitend vindt er een kranslegging plaats bij de graven van de Canadese militairen en de plaquette van de Commando Brigade op het oude kerkhof.

In de kerk wordt vervolgens een concert worden gehouden met medewerking van mannenkoor St. Caecilia Linne, Koninklijke Harmonie Lentekrans en schutterij en drumband St. Martinus, afgewisseld met toespraken door pastoor Creemers, burgemeester Strous en Anton Braat. Deze laatste heeft de bevrijding van nabij meegemaakt; hij was toentertijd inwoner van Osen dat in die tijd onderdeel was van de toenmalige gemeente Linne. Na afloop is er een samenkomst in De Harmonie om na te praten en de tentoonstelling te bezichtigen. Deze tentoonstelling blijft geopend tot 19.30 uur.