Lezing van schrijfster en journalist Katja Kreukels over boek in Landgraaf

© Getty Images

Schrijfster Katja Kreukels geeft op donderdag 30 januari een lezing over het boek ‘Mijn vader was Priester’ in Partycentrum Streeperkruis in Landgraaf.

Redactie

Katja Kreukels is journalist en cultuursocioloog en werkt onder andere voor Het Parool en NRCnext. In ‘Mijn vader was priester’ gaat Kreukels op zoek naar het priesterverleden van haar vader. Ze reist terug naar de tijd toen 95 procent van de Limburgse bevolking katholiek was en vertelt het verhaal van de oudste zoon die in het klooster treedt om de familie-eer hoog te houden. Een wereld van rozenhoedjes, priesterspeelgoed, heiligenverering en wonderen. Een bevoogdende wereld die langzaam afbrokkelt.

Kreukels vertelt het verhaal over de dag dat haar vader in Schaesberg geboren is, op school gegaan, en toont de foto’s van de diverse plekken in Schaesberg en Brunssum waar de familie gewoond heeft. Ongetwijfeld roept het veel herinnering op aan het Rijke Roomsche leven en het leven in het oude Schaesberg.

De lezing begint om 14.00 uur en is georganiseerd door Het Vrouwengilde Landgraaf. Leden mogen gratis de lezing bijwonen, introducés betalen 3 euro.