Ultee: ‘Sparta is mooie kans om dichter bij doel te komen’

Print
Ultee: ‘Sparta is mooie kans om dichter bij doel te komen’

Sjors Ultee. Afbeelding: Pro Shots

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard wacht zaterdag (20.45 uur) een uitwedstrijd tegen Sparta. Op de ranglijst ontlopen de ploegen elkaar niet veel (vier punten) en dus ziet trainer Sjors Ultee mogelijkheden.

Sparta is een geduchte tegenstander, die tegen topploegen als Ajax (nipt verlies) en AZ (3-0 winst) goede resultaten neerzette. „Ze begonnen de competitie ook erg goed met een hoop punten. Het is een geslepen ploeg, met veel ervaring. Het tegenovergestelde van ons. Zij met de bekendere, wat oudere voetballers en wij met meer onbekende jongere spelers. Maar op de ranglijst ligt het dicht bij elkaar. We doen weinig voor elkaar onder.”

Statistieken

Door Fortuna op sociale media zelf vrijgegeven statistieken laten echter zien dat punten pakken op Het Kasteel geen vanzelfsprekendheid is voor Fortuna. Van de 43 voorgaande ontmoetingen wonnen de Sittardenaren er slechts vier. Die cijfers laten Ultee koud. „Teamsamenstellingen zijn tegenwoordig zo snel zo anders.”

Schema

Midweeks speelde Fortuna de veelbesproken mistwedstrijd om de beker tegen Feyenoord. Een half uur voor het einde werd die wegens te slecht zicht gestaakt. Heeft dat nog invloed op het schema? Ultee: „Naar Sparta toe is niets veranders. Volgende week zullen er wel aanpassingen zijn in het programma. Je kunt zeggen dat het gunstig is dat die wedstrijd niet is afgemaakt. We speelden korter dan verwacht en zijn dus minder moe.”

Punten

Voor de trainer is Sparta-uit ‘even belangrijk als alle andere wedstrijden’. „De cruciale fase is immers nog niet aangebroken. Tot een wedstrijd of vier à vijf voor het einde richten wij ons op het aantal punten. Dat moeten er uiteindelijk 35 worden. Wel is het zo dat Sparta een mooie kans is om dichter bij dat aantal te komen.”

Bij Fortuna keert Wessel Dammers terug in de basis. Hij kreeg na zijn slepende knieblessure rust tegen Feyenoord.

Vermoedelijke opstelling: Koselev, Angha, Dammers, Ninaj, Cox, Passlack, Smeets, Fernandes, Ciss, Diemers, Damascan.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #23. Video: De Limburger