Lopers kunnen marathon van Groene Loper Run in estafette afleggen

Print
Lopers kunnen marathon van Groene Loper Run in estafette afleggen

De eerste Groene Loper Run, in 2018. Afbeelding: Harry Heuts

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland -

Aan de eerste editie van de marathon van de Groene Loper Run in Maastricht kunnen deelnemers in estafettevorm meedoen.

Een team van twee of drie personen kan samen de hele marathon van 42,2 kilometer afleggen. Het parcours wordt opgedeeld in drie stukken: twee keer 14,5 kilometer en één stuk van 13,2 kilometer. De organisatie biedt deze oplossing voor lopers die een hele marathon een stap te ver vinden.

„We zijn ervan overtuigd dat dit voor veel sporters de drempel wegneemt om mee te doen aan een marathon” aldus Rob Frambach, wedstrijddirecteur van de Maastrichtse run.

De estafette marathon start paasmaandag 13 april om 9 uur, tegelijk met de marathon. Voor de estafette zijn 50 teamstartbewijzen beschikbaar.

De eerste editie van de Groene Loper Run ging in 2018 van start met de 5 en 10 kilometer op het dak van de A2-tunnel. Vorig jaar werden de halve marathon en de kidsrun toegevoegd. Het evenement groeide van 800 deelnemers in 2018 naar ruim 1200 vorig jaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen