Meerssen houdt inloopavond over 2e fase Watervalderbeek

De beek moest tijdelijk bovengronds gelegd worden voor het reparatiewerk.

De beek moest tijdelijk bovengronds gelegd worden voor het reparatiewerk. © Ermindo Armino

De gemeente Meerssen houdt woensdag 29 januari een inloopavond over de tweede fase van het ondergrondse herstelwerk van de Watervalderbeek in het centrum van Meerssen.

Sjak Planthof

Tussen 19 en 21 uur kunnen inwoners en bedrijven in het gemeentehuis aan de Markt vragen stellen over de werkzaamheden van fase twee en de gevolgen.

In fase twee wordt vanaf maandag 3 februari gestart met de aanleg van een nieuw ondergronds beektracé door de Stationstraat en het onderste deel van de Beekstraat (op de kruising met Stationstraat en Bunderstraat). De straat wordt tussen de Gasthuisstraat en Bunderstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De eerste fase bestond uit renovatie van de overkluizing en een gedeeltelijke verlegging van de ondergrondse beek via de Stationstraat. Dat werd eind december afgerond.

De bedoeling was om in januari met fase twee te starten. De kosten bleken echter duurder uit de vallen. De gemeenteraad stelde 23 januari extra geld beschikbaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee